Manor GP zal volgend seizoen de overstap maken naar Mercedes motoren. Het zou gaan om een meerjarig contract.

Tot op heden wordt het team aangedreven door Ferrari krachtbronnen, die een jaar ouder zijn. Volgend jaar krijgt Manor echter dezelfde motor als het fabrieksteam van Mercedes, zodat Mercedes op zijn beurt meer data kan verzamelen voor ontwikkeling.

“Ik ben zeer tevreden dat ik kan melden dat we een overeenkomst hebben gesloten met Mercedes voor 2016 en daarna in verband met motorenlevering. We hadden verschillende opties op tafel liggen, maar het is duidelijk dat qua prestaties de Mercedes motor voor zichzelf spreekt.”

“2015 was een jaar van heropbouwen nadat we afgelopen winter ternauwernood konden overleven. We hebben niet veel terrein kunnen winnen wat betreft prestaties, maar we hebben dit seizoen wel een goede basis kunnen leggen waar we volgend jaar op voort kunnen bouwen. Met de Mercedes motor daar nog eens bij kunnen we volgend jaar echt competitief worden.”

Ik ben ook blij om aan te kondigen dat onze samenwerking met Williams Advanced Engineering zal worden voortgezet. Op die manier ontvangen we nog steeds transmissie- en suspensie-onderdelen. Dit alles maakt dat we op lange termijn goed zitten.

Mercedes levert voorlopig motoren aan Williams, Force India en Lotus. Met Renault dat met 99% zekerheid Lotus zal overnemen, verzekert Manor nu dat Mercedes minstens drie klantenteams zal hebben volgend jaar, volgens hen een perfect aantal.

Toto Wolff vulde nog aan:

Mercedes-Benz heeftt een duidelijke filosofie binnen de F1 die gefocust is op ons eigen Silver Arrow team, maar verder uitbreid naar onafhankelijke klantenteams. Wij geloven dat deze aanpak de F1 versterkt en de competitiviteit alleen maar ten goede komt. Als anticipatie op de overname van Lotus door Renault zijn wij daarom heel blij en trots op Manor GP een nieuwe klant van Mercedes-Benz te noemen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!