Het is officieel: Jenson Button rijdt ook in 2016 voor het team van McLaren. Vandaag bevestigde zowel rijder als team dat het contract voorzien is van handtekeningen. Voor Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne is de ondertekening van het contract toch wel een kleine domper. Beide heren aasde namelijk op het stoeltje van de Brit bij McLaren.

Ron Dennis is vanzelfsprekend blij dat Button zijn contract voor 2016 getekend heeft bij McLaren. De laatste weken hebben Jenson en ik uitvoerig over de toekomst gesproken. Het feit dat wij vandaag de verlenging van onze samenwerking bevestigen stelt mij tevreden. Jenson is de meest ervaren coureur op de grid en wij zijn dan ook blij dat wij als team volgend jaar weer over de diensten van Jenson mogen beschikken, aldus Ron Dennis.

Het is geen geheim dat ik overwogen heb om te stoppen met Formule 1, begint Button zijn verklaring. De laatste zes jaar was ik als rijder actief bij McLaren en in die tijd heb ik een goede band opgebouwd met Ron en het team. Deze band was voor mij van doorslaggevend belang om mijn contract voor 2016 bij het team van McLaren te tekenen. Tot op heden kennen wij een lastig seizoen, maar samen met het team en Honda gaan we hard werken aan de toekomst. Ik heb vertrouwen en zin in aankomend seizoen, ik ben ervan overtuigd dat het volgend jaar een stuk beter zal gaan met McLaren, was getekend Jenson Button die ook in 2016 voor de formatie uit Woking zal rijden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!