De motorensage voor de Red Bull teams duurt voort. De afgelopen dagen kwamen er meer geruchten boven water slepen dat Honda de mogelijkheid zou hebben om het conflict op te lossen. Door motoren te leveren aan Toro Rosso zou Ferrari meer openstaan om de juiste motoren te leveren aan Red Bull. Een woordvoerder van Honda heeft echter deze geruchten de kop ingedrukt. Het japanse merk heeft niet de intentie om verder te gaan dan de exclusieve deal met McLaren.

Honda: Zoals Arai-san al gezegd heeft, Honda heeft geen plannen om een tweede team van motoren te voorzien volgend jaar, hier is geen verandering in gekomen. Honda heeft altijd gesteld dat het openstaat om meer te leveren aan meer teams in de nabije toekomst. Echter is her seizoen 2015 al te ver gevorderd om nog zo’n beslissing te nemen. He is dus onwaarschijnlijk dat we gaan leveren aan andere teams in 2016. De combinatie van een nieuwe power unit en een nieuw chassis zou extra ontwikkeling vereisen van beider partijen.

Het net sluit zich daarom zeer snel rondom Red Bull. Renault vertrekt waarschijnlijk om het fabrieksteam uit haar as te doen herrijzen, Mercedes heeft definitief de deur gesloten door met Manor in zee te gaan en Ferrari biedt op dit moment enkel motoren uit 2015, iets waar Red Bull, die fabriekssteun eist absoluut niet meer akkoord gaat.

Bernie wil graag het hele Red Bull concern in de F1 houden en doet naar verluidt zijn best om Ferrari te verleiden alsnog 2016 motoren te leveren; Echter lijken de Italianen maar weinig onder de indruk van het. Zij verliezen niets als Red Bull verdwijnt uit de F1, sterker zelfs het zou zomaar een sterke concurrent minder hebben.

De saga duurt ongetwijfeld nog een tijdje voort.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!