Het gaat Bernie Ecclestone allemaal te traag. De bejaarde FOM-baas begrijpt niets van de vertraging bij het Franse Renault. Het Formule 1-team van Lotus moest voor de Britse rechter verschijnen wegens een belastingschuld, en liep het gevaar na de uitspraak onder curatele gesteld te worden.

Dat kon door interventie van Renault worden voorkomen. De zaak werd verdaagd met 70 dagen, waardoor Lotus op 7 december opnieuw voor de rechter moeten verschijnen om zich te verantwoorden.

Ondertussen wacht het team nog altijd op een definitieve bevestiging van Renault, dat al weken heeft onderhandeld over een mogelijke overname van het team. Renault liet wel weten dat het een intentieverklaring had ondertekend om het Lotus F1 Team te kopen. Maar dat is feitelijk oud nieuws. Iedereen weet al dat Lotus zal worden overgenomen, maar intussen gebeurd er nog niet.

Bernie Ecclestone begrijpt niet waarom de Franse autobouwer er zo lang over doet om een besluit te nemen.

Er wordt gezegd dat Renault het team gaat overnemen, maar of dat ook gaat gebeuren weet ik niet, vertelt de 84-jarige Brit aan persbureau Reuters.

Om eerlijk te zijn vind ik het maar raar dat zo’n groot bedrijf als Renault er zo lang over doet om een knoop door te hakken. Ze wachten op een bijdrage van ons, maar die hebben we twee weken geleden al geleverd dus ik heb geen idee wat er aan de hand is.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!