De start van het Formule 1 seizoen 2016 zal toch in de maand maart plaatsvinden. De eerste race van het jaar in Melbourne stond eigenlijk op de agenda voor zondag 3 april. De race in Australië is echter twee weken naar voren gehaald waardoor de eerste race van 2016 verreden wordt op 20 maart 2016. De organisatie van de GP van Australië bevestigde dit nieuws vandaag.

De reden dat de race in Melbourne naar voren is gehaald heeft te maken met de nieuwe opzet van de racekalender voor 2016. De kalender die in eerste instantie werd vrijgegeven door de FIA kon niet op goedkeuring van de Formule 1 teams rekenen. De teams wilde de drie weken durende zomervakantie behouden.Om ruimte te verschaffen op de racekalender wilde Bernie Ecclestone de race Down Under een week naar voren halen, maar ook dit feestje ging niet door omdat de race dan in het Paasweekeinde verreden zou worden. Daarom werd in onderling overleg besloten de race twee weken naar voren te schuiven.

De organisatie van de Australische GP heeft de nieuwe datum van de race bevestigd op woensdag. Verwacht wordt dat later deze week de vernieuwde kalender gepresenteerd zal worden door de FIA World Motor Sport Council.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!