Manor Racing heeft vandaag bekend gemaakt, dat Rio Haryanto dit jaar niet meer in actie zal komen als racecoureur. Het team heeft de Indonesiër een aanbod gedaan om de rest van het seizoen dienst te doen als reservecourer.

Lange tijd waren er al geruchten, dat Haryanto zijn debuutseizoen bij Manor niet zou afmaken. Manor heeft woensdag bevestigd dat Haryanto zijn contractuele verplichtingen niet kon nakomen en dat daarom zijn racecontract is ontbonden. Het team uit het Engelse Banbury laat wel weten, dat ze Haryanto steunen om zijn Formule 1 droom levend te houden. Daarom heeft het team ervoor gekozen hem een reservecontract aan te bieden.

Rio is een zeer waardevol teamlid geweest sinds januari. Enige tijd geleden heeft zijn management aangegeven dat ze moeilijkheden hadden met het naleven van het contract ná de Grand Prix van Hongarije. Rio’s team heeft hard gewerkt om het probleem op te lossen. Manor heeft zoveel mogelijk geprobeerd om ondersteuning te verlenen, onder andere door Rio te laten rijden tijdens de Duitse Grand Prix. Helaas zijn we op een punt aangekomen waarop we onze ander opties voor de rest van het seizoen moeten verkennen. We zijn erg verheugd om Rio’s Formule 1 ambities te blijven ondersteunen door hem een rol als reserverijder aan te bieden. We hopen dat hij dit aanbod zal accepteren, Aldus Manor’s Racing Director Dave Ryan.

Wie de nieuwe teamgenoot van Pascal Wehrlein zal worden is officieel nog onbekend. Eerder doken de namen van Stoffel Vandoorne en Esteban Ocon op als vervangers van Haryanto. Met name de geruchten omtrent Esteban Ocon worden hardnekkiger.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!