Paddy Lowe is sinds 2013 Executive Technical Director voor Mercedes. Maar daar lijkt nu een einde aan te komen?

In 1987 begon de Brit bij Williams en was daar verantwoordelijk voor de elektronica. Williams’ active suspension, waarmee Nigel Mansell in 1992 kampioen werd, was zijn succesvolste project voor het team van Sir Frank Williams.

In 1993 stapte Lowe over naar McLaren, waar hij vanaf 2005 technisch directeur werd.

Maar het aanbod van Mercedes was aanlokkelijk (of Lowe zag de bui al hangen bij McLaren, FR), dus sinds 2013 functioneert de Brit als technisch directeur voor het Duitse fabrieksteam. Zijn huidige contract loopt echter af op 31 december van dit jaar en volgens geruchten gaan onderhandelingen over verlenging van dat contract uiterst moeizaam.

Oud-werkgever Sir Frank Williams zou op het vinkentouw zitten om Lowe in te lijven. Williams wil de nodige stappen vooruit maken, en Paddy Lowe zou de juiste man zijn om het team te leiden.

Mocht Lowe inderdaad vertrekken, dan lijkt het voor de hand te liggen dat James Allison hem gaat opvolgen. Allison vertrok eerder dit jaar bij Ferrari, omdat hij na het recente overlijden van zijn vrouw meer tijd met zijn kinderen wilde doorbrengen en daarom op zoek is naar een werkgever die in Engeland is gevestigd.

Mercedes zou een goede partij zijn, aangezien de ‘Duitsers’ zijn gevestigd in het Britse Brackley.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.