Daniil Kvyat had in 2016 een moeilijk jaar. Hij begon het seizoen bij Red Bull Racing, maar werd na vier races terug gezet naar Scuderia Toro Rosso. Max Verstappen promoveerde op zijn beurt naar Red Bull Racing. Helmut Marko verklaarde in de loop van het seizoen dat Kvyat achterbleef ten opzichte van Daniel Ricciardo, en dat is een uitleg waar de Russische coureur het niet mee eens is.

Daniil Kvyat versloeg Daniel Ricciardo in 2015 met een voorsprong van drie punten. Toch was het Kvyat die na een moeilijke start in 2016 het veld moest ruimen. Daniel is natuurlijk een topcoureur, en ik had het gevoel dat ik me prima met hem kon meten. Ik was wat minder consistent dan hem, misschien had ik wat minder begrip van de auto en had natuurlijk minder ervaring. Reageerde Kvyat tegenover Autosport.

Na de terugkeer van Kvyat bij Toro Rosso ging het niet veel beter met de Rus. Over het gehele seizoen behaalde teamgenoot Carlos Sainz dertig punten meer dan Kvyat (45-25). Ook verloor Kvyat het kwalificatie duel van Sainz (12-5). Toch waren de prestaties van Kvyat voor Toro Rosso voldoende om hem ook volgend jaar een stoeltje te geven.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.