De lijst met coureurs die met de nieuwe Formule 1 – renstal van Lotus in verband worden gebracht wordt steeds langer. Waren het eerst Kamui Kobayashi en Jarno Trulli, nu zijn het ook Jacques Villeneuve, Takuma Sato, en Fairuz Fauzy.

Technisch directeur Mike Gascoyne liet gisteren nog weten voor ervaring te willen gaan en voor Fauzy een rol als reserve-coureur te zien. Fauzy maakte het afgelopen jaar nauwelijks indruk in het GP2 kampioenschap en reed een minimaal aantal testkilometers bij Spyker F1.

Villeneuve liet weten vereerd te zijn dat zijn naam genoemd wordt bij Lotus, Sato liet in een reactie weten te hopen op een snelle terugkeer. Villeneuve reed in 2006 voor het laatst Formule 1 bij BMW Sauber , Sato in 2007 bij Super Aguri. Trulli hoopt op zijn beurt op een hernieuwde samenwerking met Mike Gascoyne (na Renault, en Toyota red.)

Gascoyne ging op zijn beurt niet in op namen. Feit is wel dat Gascoyne ervaring wil maar de vraag is wat deze ervaring waard is als deze al enkele jaren oud is daar de Formule 1 het afgelopen jaar drastisch is veranderd. Jarno Trulli en Kamui Kobayashi, nota bene de voormalige Toyota line-up, lijken daarom nu de beste papieren te hebben. Met Kobayashi is Lotus ook interessant voor de Japanse markt waar de Formule 1 populair is, Japan heeft echter geen afvaardigen meer bij de teams als coureurs.

By peter