Lotus zal naar verluidt een andere, meer conventionele neus meenemen voor de amechtige E22 als het team Austin zal aandoen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Dat het team nu opeens een andere neus meeneemt, istoch wel in tegenspraak met haar eerdere comment dat de ontwikkeling van de E22 zou worden stopgezet. Deze neus is dan ook niet voor de huidige auto bedoeld, maar voor diens opvolger E23 [?].

Een prototype van een lage neus à la Mercedes en Ferrari zal alleen tijdens de vrije training worden ingezet, en het is nog niet bekend wie van de twee coureurs ermee zal gaan rijden.

De FIA heeft na alle kritiek op de ‘penisneus’ het reglement zo herschapen, dat voor volgend jaar iedereen wordt gedwongen om een neus zoals die van Mercedes of Ferrari te hebben. Eerder werd er dan ook gevreesd dat die twee teams voor 2015 een zeer grote voorsprong zullen hebben, daar de eerste testresultaten van oa. Red Bull en Force India met de nieuwe neus schokkend weinig downforce genereren.

Technisch directeur Nick Chester verklapte aan Autosport dat men sinds juni al bezig is met de auto voor seizoen 2015.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!