Het is onzeker geworden of Caterham wel zal deelnemen aan de Grand-Prix van Amerika op het circuit van Austin. Caterham F1 heeft in een statement op haar website laten weten dat er diverse problemen zijn met de vorige eigenaren van het team.

Zo zou het eigendom van Caterham F1 nog altijd bij de vorige eigenaar Tony Fernandes liggen. Hij zou ook verhinderen dat Caterham met zijn Formule 1-bolides naar Austin vertrekt. Ondertussen staat ook Caterham Sports Limited (CSL), dat de Caterham bolides ontwikkelt, op omvallen. Ook hier zou Fernandes een rol spelen, inmiddels zou er een Maleisische curator aangesteld zijn. Deze curator weigert echter materiaal vrij te geven voor de race in Austin. Of daar ook de Formule 1 – bolides bijhoren is niet helemaal duidelijk.

Het nieuwe management van Caterham laat weten nu alle opties te bekijken, inclusief het verlaten van het team. Daarnaast hebben advocaten diverse claims tegen Fernandes ingediend. Fernandes laat op zijn beurt via Twitter weten nog steeds geen betaling voor zijn team te hebben ontvangen. Daarom is er volgens Fernandes ook geen eigendom overgedragen.

Grote vraag is hoe het nu verder gaat met het team. De toekomst is zeer onzeker en het zo maar kunnen dat Caterham in Rusland zijn laatste Formule 1-race gereden heeft. We houden je op de hoogte.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter