De controverse omtrent het Caterham F1 team blijft aanhouden. Deze week was het Kamui Kobayashi die op zijn Facebook-account liet weten bang te zijn geweest in Japan. Volgens Kobayashi heeft Caterham niet genoeg reserve-onderdelenen en worden daarom versleten onderdelen armoedig gerepareerd.

Caterham ontkende dit meteen en liet weten dat het normaal is dat er soms onderdelen worden gerepareerd die dan ook op de auto worden terug gezet. Wel is duidelijk dat het tussen Caterham en Kobayashi niet meer goed zal komen.

Ondertussen werd in Engeland Caterham Sports Limited onder curatele gesteld. Volgens een woordvoerder van Caterham staat dit los van het Formule 1-team. Caterham Sports Limited (CSL) ontwikkelde de Formule 1-bolides voor het raceteam van Caterham. Ondertussen zijn de medewerkers van CSL overgestapt naar het Formule 1-team maar zijn alle middelen en apparatuur nog in handen van CSL. Volgens de curator van CSL is een deal met het Formule 1-team nodig, het personeel zou immers niet kunnen werken zonder de apparatuur.

Opvallend is daarbij dat het eigendom van CLS in handen is van de Roemeen Constantin Cojocar. Hij werkte als schoonmaker op de fabriek van Caterham in Leafield…

Het voormalige hoofdkwartier in Leafield lijkt steeds verder ontmantelt te worden. Inmiddels is het GP2-team dat Fernandes verkocht ook vertrokken. Volgens geruchten zou Colin Kolles het Formule 1-team willen verhuizen naar zijn fabriek in Duitsland. Dit uit kostenoverwegingen. Vooralsnog wordt dit bericht ontkent, wel laat een woordvoerder weten dat er naar een mogelijke verhuizing gekeken wordt. Kolles heeft een fabriek in Greding, hier runt hij onder andere Formule 3, en Le Mans-projecten.

Het gevolg zou wel zijn dat er diverse BV’s om Caterham heen zouden omvallen. Dit zou echter geen effect hebben op het raceteam en Kolles de kans geven om het team met minimale kosten te laten runnen. Kolles laat ondertussen weten dat er in Keulen in de Toyota F1 faciliteit al windtunnel testen zijn uitgevoerd voor volgend jaar.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter