Het lijkt erop dat Fernando Alonso later deze maand een LMP1 bolide van Toyota gaat testen. De test zou moeten gaan plaatsvinden in Bahrein. Voor de tweevoudig wereldkampioen is het de volgende stap op jacht naar de prestigieuze ‘Triple Crown’.

Alonso zou op zondag 19 november, een dag na de finalerace in het World Endurance Championship (WEC) in Bahrein, plaatsnemen in de LMP1-Hybrid bolide van Toyota. Volgens Autosport heeft Alonso al een stoeltje gepast in de Toyota fabriek in Keulen. Toyota zelf wou het gerucht niet bevestigen of ontkennen en gaf verder geen commentaar op ‘de speculatie’.

De test zou een voorbereiding kunnen zijn op een eventuele deelname aan de 24 uren van Le Mans in 2018. Alonso heeft er nooit een geheim van gemaakt graag de ‘Triple Crown’ te willen winnen. De ‘Triple Crown’ bestaat uit zeges tijdens de Grand Prix van Monaco, de Indianapolis 500 en de 24 uren van Le Mans.

Eerder dit jaar nam Alonso al deel aan de Indianapolis 500. Lange tijd reed hij aan de leiding, maar moest uiteindelijk de strijd staken met technische problemen. In 2006 en 2007 wist Alonso al te zegevieren tijdens de Grand Prix van Monaco.

Een deelname met Toyota aan de 24 uren van Le Mans in 2018 zou een logische keuze zijn voor Alonso. Toyota blijft als het enige fabrieksteam over in de LMP1-Hybrid klasse na het vertrek van Porsche uit het WEC. Met de weinige concurrentie voor Toyota tijdens het seizoen 2018/2019 zijn de kansen op een zege tijdens de legendarische race erg groot.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.