Volgens Matt Bisshop van F1 Racing zou de manager van de beide Schumacher’s, Willi Weber, wel eens degene kunnen zijn die ervoor heeft gezorgd dat het contract van Montoya zo vroeg bekend werd.

“Er werd een overeenkomst bereikt al in de week na de Britse GP. Maar het is nog nooit voorgekomen dat een rijderswissel meer dan een jaar van tevoren bekend wordt gemaakt.

Wie zijn idee was het dan ? Ik denk dat Willi Webber de catalisator is geweest. Weber is al lang bezig met het onderhandelen over een voortzetting van Ralf’s contract. Dit contract loopt eind 2004 af. Hij wil dat Ralf bij Williams blijft met een hoger jaarsalaris dan de huidige USD 13 miljoen. De sluwe Weber zal doorgehad hebben dat zijn onderhandelingspositie immens zou verbeteren als iedereen van het vertrek van Montoya zou afweten.

Dus ik kan me voorstellen dat hij best wel eens telefoontje naar Mercedes chef Norbert Haug gemaakt zou kunnen hebben, zo van: “H� Norb, maatje, je zou mij een grote dienst bewijzen en tegelijkertijd zou je BMW aardig voor aap zetten !” Dus zou Haug tegen Ron Dennis hetzelfde gezegd hebben. Dennis is weliswaar een oud vriendje van Frank Williams, maar Ekrem Sami, de commerciele goeroe van McLaren zal Dennis het belang hebben uitgelegd voor hun sponsors. Een team met Raikk�nen en Montoya is natuurlijk hot voor sponsors.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter