Geen al te goed begin voor onze Belgische hoop gisteren. Bas Leinders spinde van de baan in zijn eerste ronde en kon dus amper 17 testrondjes afleggen. Niet goed voor een vast zitje bij het team van Jordan, maar…

“Het was niet mijn schuld,” verklaard Leinders, “ik deed alles precies zoals ze mij gezegd hadden en dat lukte vrij goed. Tot ik in de zesde bocht plotseling van de baan schoof en in de bandenmuur terechtkwam.”

Op het einde van de dag was er voor het plotselinge schuiven een verklaring: Jordan bekende dat het niet Bas Leinders zijn fout was, maar het was het circuit zelf. Een van de wagens voor de Belg was aan het lekken geslagen en liet een oliespoor achter precies op de plek waar de man van Bree eraf schoof.

Goed nieuws dus voor de Belgische hoop. Bas Leinders krijgt morgen een tweede kans om zich te bewijzen in de Jordan, en als die lukt hangt er een Formule 1-debuut in de lucht. Dan wordt hij de eerste Belg in de Formule 1 sinds september 1994, toen de Waalse coureur Philippe Adams zonder veel succes in een Lotus op het circuit van Estoril in Portugal racete.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter