De laatste tests werden telkens afgesloten met een Michelin band op het hoogste schavotje. Zowel Renault als BMW-Williams zijn een halve seconde per lap sneller dan Bridgestone’s topteam: Ferrari.

Toch is Michelin topman Dupasquier bezorgd, voor het eerst sinds hun terugkeer in 2001 zal de bandenfabrikant meer dan de helft van de grid van rubber voorzien. Alle teams die bij Michelin zitten hebben veel geld achter zich, ze worden allemaal gesteunt door grote automobiel fabrikanten.

De Fransman houdt er rekening mee dat zijn klanten eerder elkaar zullen bestrijden, dan de Bridgestone teams, en dat zij dan als een derde hond er met het been vandoor gaan.

“Zoveel van onze partners kunnen punten halen, dat we het risico lopen dat de concurrentie met de titel gaat lopen. laten we hopen dat dat niet het geval is.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter