Het was Lewis Hamilton die ‘Silly Season’ aftrapte. De Brit en McLaren  protegé  werd al meerdere malen gelinkt aan Mercedes, maar zou uiteindelijk toch bij McLaren blijven. Althans dat dacht iedereen. Mispoes. Lewis heeft gekozen.

De keuze van Lewis viel toch op Mercedes. Een opmerkelijke keuze als je het mij vraagt. Lewis wil voor de tweede maal wereldkampioen worden en Lewis wil races winnen. Die twee dingen die Lewis wil, wil hij in een Mercedes. Nee niet een McLaren Mercedes, maar een echte Mercedes. Een Mercedes AMG.

Races winnen en wereldkampioen worden in een Mercedes. Ik denk niet dat dat gaat lukken. De Mercedes is een goede auto, maar geen topauto. Geen auto die races en kampioenschappen wint dus als Lewis zijn ambitie wil waarmaken had ie beter bij McLaren kunnen blijven.

Ik denk dat geld een belangrijke rol speelde. Niet zozeer als het om het contract gaat, want beide teams zouden hetzelfde salaris hebben geboden. Nee de strikte regeltjes van McLaren zijn Lewis tegen gaan staan. Lewis wil meer eigen sponsoren en bij Mercedes is dat mogelijk. Bij McLaren niet. Of de overstap van Lewis een goede is zal de tijd ons leren.

De komst van Lewis Hamilton betekent ook dat er bij Mercedes iemand het veld moet ruimen. Die ‘iemand’ is niemand minder dan Michael Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen twijfelde te lang en moet daarom plaatsmaken voor Hamilton.

Wat ‘Schumi’ nu gaat doen is nog niet duidelijk. Stopt ie er definitief mee? Meldt een ander F1 team zich voor Schumacher? Of gaat hij in een andere klasse aan de slag?

De geruchten over Schumacher zijn toekomst draaien op volle toeren. Hij gaat stoppen. Zelf heeft Schumacher nog niks over zijn toekomst naar buiten gebracht, maar ik ga er maar even vanuit dat hij nog niet stopt met racen.

Sauber zou al contact hebben gezocht met Schumacher. Lotus zou ook interesse hebben in de diensten van de recordkampioen. Maar of Lotus nou echt Grosjean moet dumpen voor Schumacher. Nee dat denk ik niet. Ferrari? Zou zo maar kunnen.

Ik zie Schumacher niet zomaar instappen in een andere raceklasse. De IndyCar gaat het niet worden en ook de LeMans series zie ik niet zo snel gebeuren. Ik denk dat Schumacher alleen nog maar in de koningsklasse wil racen. In de Formule 1 liggen er dus nog opties voor Schumi. Ferrari wordt genoemd als mogelijke werkgever van Schumi. Michael boekte zijn grootste successen met het Italiaanse team en menig Schumacher fan hoopt op een reünie van de succescombinatie.

Ferrari rijdt nu nog met Alonso en Massa, maar de positie van Massa staat al lange tijd onder druk. Zou Alonso echter blij zijn met de komst van Schumacher en wil Ferrari wel met twee eerste rijders aan de slag gaan? De Italianen hebben toch het liefst een duidelijke eerste rijder en een tweede rijder die de punten pakt. Wat dat betreft past Massa perfect in het Italiaanse plaatje.

Sauber zou dus kunnen voor Schumacher. De Zwitsers hebben namelijk een plaatsje vrij doordat Sergio Perez het team verlaat. Perez die de gedroomde opvolger was van Felipe Massa bij Ferrari neemt het stoeltje van Hamilton over bij McLaren.

Ja Perez naar McLaren. Ferrari maakt zich wat mij betreft ronduit belachelijk. Perez die in de Ferrari Drivers Academy zit en de gedroomde opvolger van Massa was vertrekt naar een van de grootste rivalen van Ferrari, McLaren. Niet echt handig van Ferrari. Luca di Montezemolo vond de Mexicaan Perez nog niet ervaren genoeg. Tja, daar denken ze bij McLaren toch heel anders over.

Schumacher naar Sauber zou dus kunnen, maar ook Jaime Alguersuari zegt in 2013 weer Formule 1 te rijden. De Spanjaard zegt bij een team te gaan rijden dat in de constructeurstitel rond plek vijf tot en met zeven vecht. Mercedes, Sauber en Force India zijn de desbetreffende teams. Bij Sauber is nu een plekje vrij dus zou dat vrije plekje zomaar voor Jaime Alguersuari kunnen zijn.

Of gaat Jaime tekenen bij Force India. Zowel Hülkenberg als di Resta van Force India worden genoemd als opvolger van Massa bij Ferrari. Mocht een van de twee Force India rijders daadwerkelijk de opvolger zijn van Massa, dan zou Jaime in kunnen stappen bij Sahara Force India. Maar wat gaat er dan gebeuren met Massa?

Al met al is ‘Silly Season’ dus net pas echt begonnen. Gaat de stoelendans losbarsten binnen nu en enkele weken? Wie weet! We gaan het meemaken