Afgelopen weekend reed veelvoudig-wereldkampioen Alain Prost voor het eerst sinds 1996 in een Formule 1-bolide. De levende legende uit Frankrijk nam op het circuit Paul Ricard plaats achter het stuur van een Red Bull uit 2010. Aangezien de inmiddels 57-jarige Prost ambassadeur is van Renault zou het wel eens zo kunnen zijn dat hij als eerste de nieuwe, en veelbesproken, 1.6 liter V6 turbomotor zou kunnen gaan testen.

Het was heel leerzaam om in een moderne Formule 1-wagen te rijden, aldus Prost tegen het Franse F1i. Wellicht dat ik in de komende twee maanden de nieuwe motor kan gaan testen. Dat zou een mooie ervaring zijn. Ik ben heel erg geïnteresseerd in de nieuwe motoren en zal samen met Renault hard aan dit project gaan werken. Het is ons nieuwe doel.

Ooit, in een tijdperk lang, lang geleden, waren de mannen van Renault ware pioniers op het gebied van turbomotoren. Toen de Fransen in 1979 zelfs races begonnen te winnen, kwamen de andere teams snel met eigen turbo’s op de proppen. Prost zelf won tussen 1981 en 1983 negen races voor Renault, maar werd met het team nimmer wereldkampioen.