Gisteren schreven we al over het F1x2 promotieweekend dat Minardi hield in Zuid-Afrika.

Het hoogtepunt van het evenement vond gisteren plaats: 2 races van 10 ronden met de Minardi tweezitters, uiteraard met passagier. De eerste race was een kolfje naar de hand van Bas Leinders, die Robert Wray de rit van zijn leven bezorgde. David Saelens werd tweede voor Johny Herbert.

Bas Leinders: “We kenden een goede start en kwamen als derde door na de eerste ronde. We slaagden er ook in om Matteo Bobbi in te halen. Na de pitstop reed David Saelens voor ons, maar we konden hem nog inhalen en zo de race winnen. Het was een leuke ervaring, en bovendien was het voor het goeie doel. “

Johnny Herbert won de tweede race, voor Alan van der Merwe en Patrick Friesacher. David Saelens moest voortijdig opgeven door elektronische problemen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter