Sportief directeur, Gil De Ferran is van mening dat Honda volgend jaar kan zegevieren. De Braziliaan verwacht veel van de concurrentie, maar ook van zijn eigen team en coureurs.

” Met Barrichello en Button beschikken we over twee coureurs die kunnen winnen.  “ aldus de sportief directeur. ” Ik heb er het volste vertrouwen in dat het ontwerpteam een bolide kan bouwen die daartoe in staat is.  “

” Om te winnen moeten er verschillende zaken meezitten en dat vormt nu net de grote uitdaging. ‘s Morgens sta ik niet op met de gedachte om tweede te eindigen. Ik redeneerde zo niet als rijder en nu denk ik er ook zo niet over. Ik ben hier om te vechten voor overwinningen en kampioenschappen.  “ aldus De Ferran.

Vooraleer men bij Honda kan denken aan het kampioenschap, moeten er eerst races gewonnen worden. Jenson Button staat na meer dan honderd races nog altijd droog. De Ferran denkt dat de volledige overname van BAR door Honda een eerste stap in de goede richting is: ” De stabiliteit van het team wordt steeds beter en Honda is geen bedrijf dat graag compromissen sluit, ze zullen er alles aandoen om succesvol te worden in de F1.  “

De Ferran vertelde nog dat hij veel verwacht van McLaren en Renault, ook Ferraris onderschat hij zeker niet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!