De directeuren van het Franse Paul Ricard circuit hebben bekend gemaakt in welke configuratie het circuit gebruikt zal worden voor de Franse grand prix in 2018. Het circuit kan gereden worden in honderdzevenenzestig verschillende configuraties, en de Formule 1 zal gebruik maken van één van de langste configuraties.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de Franse grand prix zal terugkeren vanaf 2018, en verreden zal worden op het bekende Paul Ricard circuit. Veel fans fantaseerden al over het gebruik van het volledige ‘Mistral Straight’, maar die balon is inmiddels al lek geprikt door de organisatie. Er zal gebruikt gemaakt worden van de 5,8 kilometer lange configuratie die voorzien is van een chicane op het ‘Mistral Straight’. Dit is overigens de enige configuratie van het circuit die een eerstegraads keuring van de FIA heeft. De keuring is voor alle Formule 1 circuits waarop een grand prix weekend verreden wordt verplicht.

Wanneer de grand prix in 2018 verreden zal worden is het tien jaar geleden dat de laatste Franse grand prix plaatsvond. Toen wist Felipe Massa voor Ferrari te winnen op het Magny Cours circuit.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.