Flavio Briatore, de manager van Fernando Alonso, heeft laten weten dat zijn coureur niet de overstap zal maken naar Mercedes. Alonso werd na het plotselinge stoppen van Nico Rosberg veelvuldig in verband gebracht met het kampioenschapsteam.

Volgens Briatore heeft Alonso een contract met McLaren voor volgend jaar, en zal hij zich hier aan houden ondanks de twee moeizame jaren die McLaren, Honda en Alonso al achter zich hebben. Hoe komt het toch dat Fernando altijd genoemd wordt als er een topstoeltje vrij komt in de Formule 1? Vraagt Briatore zich openlijk af in de Italiaanse krant Gazetta dello Sport. Fernando heeft een contract met McLaren, en dat gaan we respecteren.

Gevraagd naar het vertrek van Alonso bij Ferrari in 2014 stelt Briatore dat de situatie toen heel anders was: We hadden een afspraak met Luca di Montezemolo. Als we de titel in 2014 niet zouden winnen, dan zouden we vrij zijn. Luca hield zich aan deze afspraak. Toenmalig teambaas Marco Mattiacci schotelde ons toen nog wel een deal voor drie jaar voor, maar die hebben we geweigerd.

Mercedes hintte eerder deze week dat Alonso wel degelijk ‘in beeld’ is als vervanger van Rosberg. Je moet Fernando wel overwegen. Verklaarde teambaas Toto Wolff tegenover Sky Sports. Toch zijn er een aantal beren op de weg die van Alonso ondanks zijn talent en snelheid niet de ideale kandidaat maken voor Mercedes. Zo was de samenwerking met Lewis Hamilton in 2007 verre van ideaal, en had Alonso een aandeel in het spionageschandaal in datzelfde jaar.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!