Robert Kubica en Williams gaan na dit seizoen uit elkaar. Volgens Williams heeft Robert Kubica zelf besloten om het team te verlaten.

Kubica reed de afgelopen twee jaar voor Wiliams, eerst als test – en reservecoureur en dit jaar als Grand-Prix coureur. De Pool maakte zijn comeback na een zwaar rally ongeluk. Kubica is dit jaar duidelijk de mindere van zijn teamgenoot George Russell en rijdt vooral achteraan rondt. Wel scoorde Kubica in Duitsland het enige WK-punt voor Williams van dit seizoen tot dusver.

Kubica: Ik Wiliams graag bedanken voor de kans die ze me hebben geboden om terug te komen in de Formule 1. Ik heb genoten van de tijd bij het team maar de tijd is voor mij gekomen om door te gaan met een volgend hoofdstuk in mijn carrière.

Kubica wordt voor volgend jaar vooral in verband gebracht met een overstap naar het DTM kampioenschap met Audi.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.