Hij is hard op weg om het kampioenschap in de Formule 2 te behalen maar toch rijdt Nyck de Vries volgend jaar geen Formule 1, De Nederlander heeft vandaag bekend gemaakt volgend jaar Formula E voor Mercedes te gaan rijden.

De Vries wordt de teamgenoot van ex-McLaren piloot Stoffel Vandoorne. Mercedes treedt volgend jaar voor het eerst toe in het Formula E kampioenschap. Op de autobeurs IAA presenteerde Mercedes het team. Overigens heeft Mercedes nu al een zusterteam in de Formula E, HWA Racelab-team. Voor dit team rijdt Stoffel Vandoorne nu al, volgend jaar wordt het team omgedoopt tot officieel Mercedes fabrieksteam.

De Vries over zijn stap: Alle jonge coureurs dromen ervan om Formule 1 rijden, maar ik voel dat dit nu de juiste keuze is voor mijn carrière. Ik ben erg blij met deze kans, Formula E is erg snel gegroeid. Formula E heeft zich gevestigd als een van de grootste autosporten ter wereld. Het is een compleet andere discipline maar de basis blijft hetzelfde. Ik verwacht dat we vooraan te vinden zijn en wil veel leren van Stoffel.


By peter