Wereldkampioenen hebben het niet gemakkelijk. Zeker niet als ze niet meer hun oudere prestaties neerzetten. Jacques Villeneuve, wereldkampioen in 1997, krijgt al jaren bakken kritiek te verwerken. Na de race in Australi� twee weken geleden is het er niet op verbeterd. “Niet erg,” zegt de 33-jarige Canadees. “Ik ben er gewoon aan geraakt. Ik heb er mij de laatste jaren zowat in kunnen trainen. Het enige dat je niet moet doen is alles gaan lezen, dat is veel beter.

In Australi� hadden we hopelijk gewoon een slecht weekend. Onze wintertests verliepen met enkele problemen en tijdens de laatste sessies hadden we racesimulaties gepland, maar geraakten we ondergesneeuwd. We hadden geen idee hoe de wagen zich zou gaan gedragen. We stelden dan in Melbourne de wagen af en daar deden we iets verkeerd. Dat werd niet aangepast en moesten we de race mee starten. Ik denk niet dat we heel erg competitief zijn, maar we kunnen in elk geval veel beter dan in Australi�.”

Dit weekend kunnen we in Maleisi� een van de hoogste temperaturen verwachten van het hele seizoen, met vorig jaar een cockpittemperatuur van meer dan 60�Celsius. Vandaag werd er op het asfalt al een temperatuur van meer dan 30�Celsius gemeten. “Dit wordt ongetwijfeld de zwaarste race van het seizoen,” gaat Villeneuve verder. “Als je hier de race uitrijdt en het is je tweede race met dezelfde motor dan zou je normaal gezien goed zitten voor de rest van het seizoen.

Formule 1 is enorm ge�volueerd de voorbije laatste jaren, vooral op het vlak van elektronica en het neemt wat tijd in om aan alles te wennen als je een jaartje niet hebt meegedaan. Met de huidige technische snufjes voel je niet alles wat er met je wagen gebeurt, en ben je als het ware een soort passagier. Dat is niet wat ik gewend ben.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter