Jacques Villeneuve heeft aangegeven waar zijn problemen tijdens de GP van Australi� aan lagen. Hij finishte die race als dertiende, na vanaf een vierde plaats gestart te zijn. Volgens hem lag dit aan een verkeerde afstelling: �In de training verwachtten we dat er veel slijtage van de achterbanden zou optreden, de reden dat we de auto op onderstuur hadden afgesteld. In de eerste ronden van de race hadden de voorbanden geen enkele grip en was het ontzettend moeilijk om er een beetje snelheid in te houden, waardoor ik al snel vijf plaatsen terugviel.�

Jacques VilleneuveLater in de race zouden de problemen alleen maar erger zijn geworden, vooral na de eerste stop begon de auto veel te glijden. Dat zou vooral te wijten zijn aan een experiment met de bandenkeus. Massa reed met de harde band, Villeneuve met de zachte, iets wat niet goed uitpakte. Het gebrek aan snelheid was behoorlijk frustrerend: �Als je eenmaal terugvalt is dat behoorlijk vervelend en er is vaak niets wat je kunt doen. Kijkend naar onze snelheid had ik een te goede kwalificatie.� Over het gevecht met Alonso zei hij: “Waarom zou ik het een ander makkelijk willen maken? Als hij me voorbij wil komen, zal hij ervoor moeten vechten.”

Ondanks dat de oorzaak voor zijn mindere prestatie opgehelderd is, zijn er al geruchten over een opvolger. BAR zou gepolst zijn over Anthony Davidson, ook Alexander Wurz zou de aandacht hebben. Zowel BAR-teambaas Nick Fry als Peter Sauber ontkennen dit, Villeneuve heeft er zijn eigen visie op: �Een wereldkampioen wordt altijd kritischer gevolgd. Het hoort erbij. Maar liever dit dan dat ik nooit een race gewonnen zou hebben.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter