Nog een wild gerucht dat rondwaart door de paddock van de Formule 1. Heikki Kovalainen zou zijn stoeltje bij Caterham mogelijk verliezen en dus voor 2013 op zoek moeten naar een ander team. De Fin zal net als zijn Japanse collega bij Sauber, een (groepje) sponsors moeten vinden.

Of de Fin moet het onmogelijk doen; Punten pakken met de Caterham of op z’n minst P11. Dan staat Caterham weer tiende bij de constructeurs.

Hoewel de Fin hoog aangeschreven staat bij teameigenaar Tony Fernandes, zou Caterham zich tot dit maatregel gedwongen zien als gevolg van het verliezen van de tiende plaats in het lucratieve constructeurskampioenschap. Het team zag zich verslagen door Marussia, want Timo Glock behaalde een twaalfde plaats tijdens de Grand Prix van Singapore.

De implicatie voor Caterham is duidelijk: als de begroting voor 2013 tekort schiet als gevolg van misgelopen televisie-inkomsten over 2012, zal het team in de verleiding kunnen worden gebracht om haar betaalde coureur te vervangen door een ‘pay driver‘.

Charles Pic, van wie bekend is dat hij een grote zak geld achter zich weet, is al in verband gebracht met een stoeltje bij Caterham voor 2013. Terwijl ook Giedo van der Garde, die de auto van Kovalainen overnam in eerste training op vrijdag, niet kansloos is om racecoureur te worden voor het juiste bedrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *