Het lijkt een omgekeerde wereld, maar omdat het budgetplafond van de baan is wordt de actieve vering weer van stal gehaald? Het is een van de voorstellen van de Strategy Group, welk bestaat uit Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes, Lotus en Williams. Plus de FIA en FOM.

Het elektronisch aansturen van de wielophanging zou goedkoper zijn dan de gecompliceerde mechanische versies die men nu gebruikt. Momenteel wordt bekeken of er mogelijkheden zijn, om de feature per 2017 in te voeren. De Strategy Group heeft tevens voorgesteld om de F1-auto’s uit te laten rijden op 18 inch velgen vanaf 2017.

Andere opties om op korte en lange termijn de kosten omlaag te brengen, zijn oa. het vereenvoudigen van onderdelen zoals benzinesystemen, crashstructuren, voorvleugels, wielophanging en brake-ducts.

Dit moet ervoor zorgen dat de sport kan blijven bestaan. Nu gaan er veel geruchten over de financiële situaties bij diverse renstallen, waaronder Lotus Genii, Sauber en Marussia. Terwijl zelfs topteam McLaren moeite heeft om een sponsor aan zich te verbinden.

En voor de jongeren onder onze lezers die zich afvragen wat ‘Active Suspension’ werkelijk is/inhoudt, het volgende filmpje…

Bron: frankyremtlaaaat.wordpress.com/