De teams die problemen hebben met de nieuwe reglementen zullen de nieuwe Formule 1 moeten leren accepteren. Dat stelt Force India-teambaas Vijay Mallya tegenover Autoweek.com.

Mallya snapt het niet; de auto’s zijn al gebouwd, de motoren draaien en het seizoen is al onderweg. Wat valt er te klagen?! het is al een ‘fait accompli’ [gedane zaak, FR]., zo vroeg Mallya zich af.

De Indiër krijgt bijval van McLarens Ron Dennis, al zegt deze wel begrip te hebben over de kritiek, doch zou Dennis graag zien dat men [lees: Di Montezemolo, Christian Hormer en Bernie Ecclestone] de kritiek binnenkamers uit en bespreekt.

De afgelopen dagen konden de fans lezen en horen via de globale media wat met name Ferrari-president Luca di Montezemolo, die de nieuwe Formule 1 maar niets vond. De Italiaan vergeleek de auto’s met ‘racende taxi’s‘ en noemde de sport saaier dan ooit.

Ron Dennis: Dit zijn de regels die we nu eenmaal hebben opgezet. Laten we gewoon doorwerken en niet het niet via de media spelen. Laten we stoppen met het gezeur., zo zei Dennis tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Er zijn verschillende redenen waarom we tot dit reglement zijn gekomen. De autofabrikanten wilden meer relevante technologie, de FIA ​​wilde meer relevante technologie. Bernie wil gewoon een mooie show en de teams willen de kosten laag houden. Natuurlijk is het een en ander niet tot ieder tevredenheid uitgewerkt, maar we moeten het nu doen met wat we nu hebben.

Het is niet moeilijk om een ​​aantal van de problemen die er zijn aan te pakken, maar het zou zoveel beter zou zijn als we dat zouden doen, zonder deze negativiteit in het publieke domein wat schadelijk is voor de sport., zo besloot Ron Dennis.

bron: frankyremtlaaaat.wordpress.com/