Kimi Raikkonen zal vanmiddag vanaf de tweede positie aan de GP van Monaco beginnen, maar voor hij achter z’n stuur kruipt nam de Fin even tijd om z’n groeiende ervaring in de bloemetjes te zetten.

“Vorig jaar kuste ik hier minstens een keer per dag de vangrails. Als je hier een ongeluk hebt, dan kost het je zoveel tijd dat je set-up niet goed kan zijn. Dit jaar heb ik het een beetje rustiger aangepakt. Ik heb meer ervaring, en op het eind van de dag maakt dat het verschil.”

“De eerste kwalificatiesessie verliep niet echt goed, maar ik maakte me geen zorgen. Ik wist wat er mis was, en we hebben de nodige aanpassingen gemaakt zodat ik veel beter presteerde.”

“Ik hou van dit circuit, het is zeer moeilijk en ervaring maakt hier het verschil. Zaterdagmorgen vond ik de betere rijlijnen, en vorderde de set-up beter. Elk jaar voel je je een beetje beter, meer zelfverzekerd en sneller. Het is nu zeker niet slecht, maar ik hoop veel beter te doen tijdens de race.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter