Kimi R�ikk�nnen

“Starten vanaf de eerste rij is zeer belangrijk in Monaco, dus tweede is goed en ik kijk al uit naar een spannende race voor morgen. Toch ben ik ook een beetje ontgoocheld dat ik ook hier geen pole heb zoals in Oostenrijk, toen was ik er ook dichtbij, maar vroeg of laat zal het mijn beurt zijn.
In de chicane aan het zwembad denk ik dat ik de curbs wat te hard heb geraakt en daardoor een beetje tijd heb verloren.
Monaco is een plaats waar ervaring belangrijk is en ik voel me hier nu beter dan verleden jaar, nu is het afwachten wat er morgen zal gebeuren.”

David Coulthard

 

“Tijdens de vrije training deze morgen had ik een goede set up wat ook te zien was aan mijn tijden.
We hebben daarna nog enkele veranderingen aangebracht na de warm up met als bedoeling de wagen te verbeteren voor de race.
Spijtig genoeg kreeg ik te maken met onderstuur en aan de chicane van het zwembad had ik het verkeerd en dat resulteerde in het feit dat mijn ronde verknoeit was.”

Ron Dennis

 

” Een goede prestatie van het team. Onze posities op de grid zijn niet echt wat we wilden, maar het geeft beide piloten wel uitzicht op een overwinning.”

Norbert Haug

 

“Een spannende kwalificatie, we zagen Kimi de pole verliezen met 36 duizendste van een seconde.
Het feit dat de top zes binnen een halve seconde zitten kan ons morgen een moeilijke en dicht bij elkaar gepakte race geven.
Kimi zijn plaats op de startgrid geeft al een basis, vooral als strategie de sleutel is tot het winnen van de race.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter