Mark Webber en Antonio Pizzonia zullen morgen aan de Grand Prix van Monaco moeten starten als 9e en als 13e. Beide rijders maakten een goede beurt tijdens de kwalificatie waar ze hun ronde foutloos afwerkten.

Mar Webber:

“Nogmaals een goede dag vandaag. We reden erg veel ronden en hadden geen enkel probleem met de wagen. We concentreerden ons vooral op de race set-up. Ik ben blij voor het team dat we er in geslaagd zijn om de drie wagens voor 100% schadevrij te houden. In de top tien te mogen starten morgen is bemoedigend. Als ik dan nog bekijk met welke strategie we van start zullen gaan geeft me dat veel moed om in de punten te eindigen. De gekozen strategie zal erg bepalend zijn voor het eindresultaat. Ik moet ook de mensen van Michelin bedanken voor hun goed werk dat ze hebben geleverd.”

De R4 betrouwbaarheid zou ons hier wel eens goed van pas kunnen komen. Het ganse weekeinde rijden beide wagens al rond zonder ook maar ��n technisch probleem. Er is dan ook geen enkele reden om te twijfelen aan de kansen voor beide rijders om in de punten te eindigen.

Pizzonia:

“Alles ging goed vandaag. Ik ben tevreden met mijn kwalificatieronde. Deze morgen heb ik me vooral bezig gehouden met het zoeken van de juiste race set-up. Ik moet me er ook rekenschap van geven dat de baan erg smal is, en dat elk foutje hier genadeloos wordt afgestraft. Uiteraard ben ik samen met mijn team erg tevreden dat we ondanks het feit dat we zeer veel ronden reden geen enkel keer een probleem moesten noteren. In wat eigenlijk mijn tweede thuisrace is hoop ik dat ik in de punten zal eindigen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter