Nicolas Kiesa won de F3000 race in de straten van Monaco. Maar daar kwam heel wat geluk bij kijken.

De Zweed, Bjorn Wirdheim, die van pole mocht vertrekken, was ook het snelste weg voor Ricardo Sperafico. Derde was Enrico Toccacelo voor Vitantonio Liuzzi.

Wirdheim reed snel weg van de concurrentie. Voor de tweede plaats was er een gevecht tussen Giorgio Pantano en Ricardo Sperafico. Toen halfweg de race Sperafico zijn tweede plaats verloor had de Zweed al 18 seconden voorsprong.

Sperafico verloor ook zijn derde plaats aan Toccacelo. Kort daarna ging hij naar de pit.

De eerste opgever was echter de Amerikaan Phil Giebler. Hij spinde, maar raakte gelukkig geen andere wagen.

Zijn landgenoot Derek Hill spinde ook. De marshals duwden hem weer op gang, maar daarvoor kreeg hij de zwarte vlag te zien.

Op 18 ronden van het einde moest de Astromega rijder Tony Schmidt opgeven. Aan de kop van het veld was er een gevecht gaande tussen Toccacelo en Liuzzi voor de derde plaats.

Toccacelo kreeg een �drive through� penalty omdat hij de chicane afsneed nadat hij een achterblijver probeerde te dubbelen. Hij kwam echter in contact met Liuzzi nog voor hij deze straf had ondergaan. Daardoor kwam de safety car op de baan. Wirdheim reed nog steeds aan de leiding voor Pantano en Kiesa, maar uiteraard nu wiel in wiel.

Met nog acht ronden te gaan werd de race terug herstart.

Wirdheim reed onmiddellijk terug weg bij de concurrentie. Achter hem was er een gevecht aan de gang tussen Pantano en Sperafico, die echter een ronde achterop was geraakt. Sperafico reed dan Pantano van de baan. Hij ging zelfs Wirdheim voorbij. Hij kreeg echter de zwarte vlag voor deze acties.

En dan kwam het ongelooflijke einde van de race. Wirdheim kwam in de rechte lijn en ging vertragen naar de pitmuur om de overwinning te vieren samen met zijn mecaniciens. Hij vertraagde echter zo hard dat Kiesa hem nog kon passeren.

Ik vrees dat Wirdheim nu kaal is want hij zal zich alle haren wel uit het hoofd hebben getrokken. En nee, het waren geen teamorders…..

Jeffrey Van Hooydonck werd achtste en veroverde zo zijn eerste puntje van dit seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter