Teameigenaar Gerard Lopez is ervan overtuigt dat Kimi Räikkönen ook in 2014 voor het team met de roemruchtige naam zal uitkomen. Het contract van de Fin loopt eind dit jaar af en zijn sterke comeback in zorgt ervoor dat hij bij verschillende teams op het lijstje staat als mogelijke rijder voor 2014.

Het is een publiek geheim dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heel erg gecharmeerd is van de Fin. De Oostenrijkse energiedrankjesmiljardair ziet de coureur van Lotus, winnaar van de eerste Grand Prix van dit seizoen, graag als teamgenoot van Sebastian Vettel.

Desondanks is Lopez ervan overtuigd dat Raikkonen bij hen zal blijven, als Lotus de huidige competitieve vorm kan verderzetten. Kimi is ons erg dankbaar dat we hem terug een plaatsje in de F1 gegeven hebben. En wij zijn hem erg dankbaar dat hij het team terug op de kaart gezet heeft. Het plaatje past dus perfect.

Om eerlijk te zijn, ik ben ervan overtuigd dat als Kimi krijgt wat hij van ons verlangt op vlak van prestaties en dergelijke meer, dat Kimi verder zal bouwen aan een toekomst bij ons. Wij moeten er dus voor zorgen dat hij een competitieve wagen heeft. Op dit ogenblik heeft hij dat., aldus Lopez in een interview aan Britse Autosport.

De Iceman wist sinds zijn comeback naar de F1 vorig jaar twee races te winnen en staat momenteel tien punten achter leider Sebastian Vettel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.