De Deen Kevin Magnussen is vastbesloten om te racen tijdens de Grote Prijs van Italië komend weekend. De Renault-rijder crashte enorm zwaar in ronde acht van de GP van België toen hij de controle verloor bij het uitkomen van Raidillon en vervolgens aan 290 km/u de bandenstapel in vloog.

De impact bij de crash was enorm en de Deen mag van geluk spreken dat hij eerst met de achterzijde van zijn bolide de bandenmuur raakte, anders zouden de gevolgen wel eens veel ernstiger geweest kunnen zijn. De bandenmuur was vernield, maar Magnussen kon schijnbaar ongedeerd zijn bolide verlaten. Hij werd wel nog naar de medische post gebracht voor verder onderzoek. Daar werd enkel een lichte blessure aan de enkel vastgesteld.

Magnussen zelf is er van overtuigd dat hij komend weekend niet hoeft te missen.

Kevin was in een hele goeie bui toen ik hem na dat medisch onderzoek zag, verklaarde Magnussen zijn adviseur Jesper Carlsen. Hij maakte zelfs wat grapjes toen hij de ambulance instapte, dus alles is in orde.

Het is echter niet aan Magnussen, maar aan de FIA om het definitieve groene licht te geven aan de Deen voor zijn deelname in Italië. Als hij onvoldoende fit wordt bevonden zal hij niet rijden. Met Ocon nu in actie bij Manor is het echter wel de vraag wie eventueel Magnussen zijn plaats zou kunnen innemen bij de Franse renstal.

De FIA laat ook weten dat het grondig de hoofdsteun aan het onderzoeken is, die loskwam uit de cockpit van Magnussen bij de crash.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!