Volgens Carlos Sainz Jr. is er meer aan de hand bij de Scudería Toro Rosso uit Faenza (IT) dan alleen een Ferrarimotor die geen updates krijgt.

Na de race in Spa Francorchamps moest STR zijn zesde positie aan McLaren laten. Het was de tweede wedstrijd in successie dat beide rijders Sainz en Kvyat geen punten pakten.

Kvyat werd veertiende, Sainz reed op een goed moment op een zevende plek toen zijn rechterachterband het begaf en hij op avontuur ging richting pits.
Sainz wilde te snel en haalde daardoor de pitstraat niet.
Hij zag de complete achterkant van de auto in brokken door de lucht vliegen toen hij spinde en het wrak van de STR11 definitief aan de kant moest zetten.

De spanjaard geloofde er getuige zijn verhaal na de race vanaf het begin eigenlijk helemaal niet in.
Hij vertelde, dat de auto niet alleen power te kort kwam op de rechte stukken maar ook in de bochten en op de langzame delen van het circuit niet naar behoren presteerde.

We hebben maar beperkt vermogen in vergelijking met de andere teams, maar dat wisten we en daar hebben we ook rekening mee gehouden zegt hij tegen Motorsport. We hebben in Hockenheim een upgrade gekregen om het verlies te beperken, maar sinds Hongarije bakken we er eigenlijk niks meer van.

Dus we hebben wel wat uit te zoeken met betrekking tot de laatste paar races. Hockenheim had ons goed moeten passen, net als hier in Spa. Als we naar de data kijken zien we, dat we niet goed presteren in de bochten en dar waren we eigenlijk juist zo goed. Dus er is iets aan de hand en we zijn er naar opzoek.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.