De F1 kalender van 2014 is te doen, zo meent Sam Michael, sporting director bij McLaren.

Ik denk dat alles mogelijk is en wij moeten ons aanpassen als dat nodig is, begint Sam Michael zijn betoog. We hebben laten zien dat we twee raceweekenden achter elkaar aankunnen dus drie races achter elkaar moet ook wel lukken.

De uitrusting, vliegtuigen en andere spullen worden niet moe, mensen wel. Dat zou kunnen betekenen dat je wat aanpast waardoor niet telkens dezelfde mensen belast zijn met opbouwen en voorbereiden van de GP. Als je dus drie races achter elkaar hebt zou je bijvoorbeeld een handjevol mensen vooruit kunnen sturen om te zorgen dat alles al staat als het team arriveert, aldus Sam Michael.

Ik maak me geen zorgen. Formule 1 en verandering gaan hand in hand. Ik heb zoveel verandering meegemaakt waarbij ik dacht dat gaat nooit lukken, maar we passen ons gewoon aan en dan lukt het. Formule 1 is ook dat je dingen bereikt waarvan je denkt dat ze onbereikbaar zijn. Dit is zeker niet de lastigste uitdaging die we op ons bordje hebben gehad, vertelt Sam Michael over de racekalender van 2014 die voorlopig 22 races telt.