Sinds Pirelli is overgestapt op een andere type band –dan al niet onder druk van Red Bull Racing-, gaat het crescendo met de Nederlandse vertegenwoordiger in de Formule 1. Giedo van der Garde hoopt deze stijgende lijn voort te zetten in Zuid-Korea, aanstaand weekeinde.

Hoewel Van der Garde nog nooit geracet heeft op het Korea International Circuit, kent de Nederlander het circuit nog wel een beetje van zijn eerste vrije training op het circuit bij Yeongam. De trainingssessie waar Van der Garde destijds nog als testcoureur van het team van Caterham aan deelnam, geeft de Nederlander nu alvast een voorsprongetje voor het komende weekend.

Vorig jaar heb ik tijdens de VT1 in Korea reeds 19 ronden afgelegd op het circuit. Hoewel de banden dit jaar anders zijn, hoop ik die ervaring komend weekend goed te kunnen gebruiken. Ik zal vanaf de eerste minuut voluit kunnen gaan en me meteen gaan concentreren op het vinden van de juiste set-up voor de rest van het weekend., aldus een verwachtingsvolle GvdG.

Van der Garde finishte onder warme omstandigheden op een P16 in de straten van Singapore. Het team van Caterham heeft echter een P13 of hoger nodig wil het in de WK-stand het team van Marussia passeren. Daarmee zouden er aanzienlijke miljoenen van de FOM mee zijn gemoeid.

Van der Garde meent dat het team zou kunnen profiteren van bijzondere omstandigheden tijdens de races. De Nederlander hoopt dan ook op regen voor de race in Zuid-Korea.

Als het dit jaar regent in Korea zal het zeer zeker interessant worden. Onze auto presteert goed in natte omstandigheden en twee van mijn hoogtepunten dit seizoen vonden plaats tijdens wisselende weersomstandigheden., zo wees Van der Garde naar zijn kwalificaties in Monaco en Spa-Francorchamps.