Vorige week zijn enkele Europese journalisten ontvangen door de organisatoren van alles wat te maken heeft met het circuit van Bahrein.

De trip werd georganiseerd door de hoofdsponsor van het circuit, Gulf Air. Enkele Franse, Britse en Duitse reporters bekeken het circuit, de faciliteiten, en alles wat daarmee te maken heeft, zoals de gastvrijheid van de “Bahreini’s”, “Bahreinezen” of hoe ze ook genoemd worden.

Het groepje van 20 man kreeg alle faciliteiten en ontwikkelingen van het circuit te zien, dat op 4 april de eerste GP van het Midden-Oosten zal organiseren, en dit nog voor de offici�le inspectie van de FIA!

Op het circuit was ��n of andere hoge baas aanwezig, met name de hoofd-directeur van het circuit. Verschiet niet van zijn naam, dit plaats ik liever door middel van een simpele copy/paste dan door hem over te typen: Zijne Excellentie Sjeik Fawaz bin Mohammed Al Khalifa. Hij beantwoordde enkele vragen over het circuit en de komende race.

De VIP-toren in constructieHet Internationaal Circuit van Bahrein ligt voor op schema om klaar te zijn voor de Grote Prijs op 4 maart. De architectuur van de faciliteiten is een soort combinatie van traditionele, plaatselijke structuren en high-tech. De VIP-Toren, bijvoorbeeld, zal het circuit van Sakhir scheiden van alle andere circuits over de hele aardbol.
De faciliteiten en het circuit van 5,410 kilometer zorgden ervoor dat de journalisten achterovervielen van de indruk.

Natuurlijk was ��n van de belangrijkste vragen van de journalisten, hoe het zit met de constructie van het asfalt zelf. Ze konden het circuit inspecteren, evenals de stad Manama, en de ze onderstreepten dat het complex en het Koninkrijk klaar zijn voor de ontvangst van het F1-circus binnen twee maanden. Alle 20 vertrokken naar huis met het idee dat Bahrein klaar is voor ‘business’.

Gordon Calder, de project-co�rdinator, behandelde de groep goed. Hij gidste hen langs het circuit, waar de ingenieurs zich klaarmaken om deze week de tweede laag asfalt te leggen.

“Zoals de journalisten gezien hebben, zit het circuit goed op schema om klaar te raken voor de kritieke datum, en we zijn bijna voor 96% klaar,” aldus Calder. “Het circuit en de gebouwen komen goed samen, omdat de infrastructuur goed is. Asfalten tussenwegen, parkeerplaatsen, bomen en planten vormen samen een mooi complex dat elke dag ontwikkeld wordt,”

voegde hij eraan toe.

De derde laag asfalt zal over 3 weken gelegd worden. Ik ben alvast benieuwd wat het circuit ons zal bieden!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter