Bernie Ecclestone wijst er nog maar eens op dat de stijgende kosten in de F1 best wel gestopt kunnen worden. De 73-jarige spil van de motorsport haalt zijn wenkbrauwen op als men stelt dat de FIA, of beter gezegd degenen die er de financiele vruchten van plukken, dat die de teams moeten redden van overbesteding.

“Het probleem is dat teams altijd alles uitgeven wat ze krijgen.”

Hij vertelde La Gazetta dello Sport dat bijvoorbeeld rijke F1 teams zo’n 45.000 kg aan materiaal meenemen naar races terwijl 20.000 kg best voldoende is. Hij voegde toe:

 

“Er zijn teams die honderd mensen meenemen naar een gewone testsessie. Gekkenwerk !”

Verder heeft hij weinig sympathie voor de arme F1 visjes. Volgens hem kunnen Jordan en Minardi beter de boel verkopen in plaats van

“met de hoed rondgaan. Ze moeten zichzelf eens goed analyseren. Frank Williams bijvoorbeeld, jaren geleden, die was er erger aan toe dan Jordan nu. Maar Frank trok zich omhoog uit het moeras en bereikte de grootste successen. Waarom kan Jordan dat niet ?”

Ecclestone is verbaasd dat Jaguar nog steeds racet;

“hoe lang kan Ford dit nog volhouden ? Ze hebben drastisch bezuinigd en daarom hebben ze nu een betalende coureur moeten aannemen.”

Wat zijn eigen toekomst betreft, hier waarschuwde hij dat men niet zijn adem moet inhouden tot hij stopt.

“Ik zou me anders rot vervelen”

zei hij.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter