Zoals verwacht staat Jordan vrijwel achteraan op de grid. Alleen pech van anderen zorgde er voor dat beide coureurs wat meer naar voren staan dan de wagen toelaat. Heidfeld reed een degelijk kwalificatie en mag morgen vanaf een vijftiende plek starten in de race. Pantano mag een plekje lager starten, ondanks dat hij maar liefst twee seconden langzamer was dan zijn meer ervaren teamgenoot.

Nick Heidfeld:

“Mijn tweede kwalificatie ronde was beter dan mijn eerste rondje. Ik hoopte dat ik Da Matta kon verslaan, maar dat is helaas niet gelukt ondanks dat ik het maximale uit de wagen heb gehaald. De wagen heeft een goede race-setup, wat we deze morgen uitgebreid getest hebben. Tijdens de relatief lange runs die we maakten leek het er op dat we sterker zijn op de langere afstanden dan op ��n snel rondje.”

Giorgio Pantano:

“We hebben ons best gedaan tijdens deze eerste kwalificatie. Ik denk echter dat we niet het maximum eruit hebben gehaald, we kunnen nog een stuk sneller, we hebben dus nog veel werk voor de boeg.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter