Gisteren kon McLaren zich nog verschuilen achter de relatieve onbelangrijkheid van de tijden van de vrijdag. Nu moest het team echter met de billen bloot en stelde andermaal teleur. Kimi Raikkonen kwam slechts tot een tiende plaats, terwijl David Coulthard zijn rondje verpestte door in de laatste bocht buiten de baan te raken en zijn wagen nog maar ter nauwernood uit de muur te houden. Een twaalfde startpositie werd daarom zijn deel.

Kimi Raikkonen:

“Het was uiteraard een teleurstellende kwalificatie, zeker omdat de wagen niet eens zo slecht aanvoelde. We waren gewoon te langzaam. Ik reed ook geen perfect rondje, maar het rondje was zeker niet slecht. We kunnen de komende nacht geen veranderingen aan de wagen aanbrengen, dus we zullen wel zien wat de race ons gaat brengen. Ik hoop dat we wat plaatsen kunnen winnen door een andere strategie.”

David Coulthard:

“De twee kwalificatie sessies van vandaag maken het erg moeilijk om te bepalen wie waar zal rijden in de race. Er zijn namelijk nogal wat verrassende verschillen qua snelheden tussen beide sessies. Zelf waren we aan het vechten met de wagen om aan de verwachtingen te voldoen. In mijn laatste run ging ik iets te wijd in de laatste bocht. Het mag er dan spectaculair uitgezien hebben op de televisie, ik denk niet dat de wagen erg beschadigd is.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter