Voor Williams een redelijke start van het seizoen. Het resultaat was niet wat ze gehoopt hadden maar het is toch nog steeds beter dan de McLarens. Met een vierde en vijfde plaats moesten Ralf en Juan-Pablo dus genoegen nemen. Nog een geluk dat Michael Schumacher op het einde van de race zijn wagen aan het �cruisen� zette anders werden de wit-blauwe bolides gedubbeld!

Ralf:

“Natuurlijk kan ik niet tevreden zijn met het resultaat van vandaag. Toch heb ik vier plaatsen goed gemaakt tijdens de race waardoor ik enkele punten kon scoren voor het team. We zaten op een goede pitsopstrategie en ze werden goed uitgevoerd ook. We waren een seconde trager per ronde wat deels lag aan de aerodynamica van hun wagen maar ook de Michelin banden die ons parten speelden. We zullen wat verbeteringen moeten aanbrengen om op hetzelfde niveau van Ferrari te staan en dit zou misschien wel enkele races kunnen duren, maar het zal ons lukken.”

Juan Pablo:

“Ik kon geen gebruik maken van mijn derde plaats op de startgrid. Ik moest me verdedigend opstellen omdat Alonso druk op me uitoefende. Hierdoor moest ik door het gras en verloor ik vier plaatsen. Tijdens de race heb ik dan enkele bolides ingehaald op het juiste moment. De balans van mijn wagen was niet ideaal en ook tijdens mijn derde pitstop verloor ik wat tijd omdat er problemen waren met mijn rechterachterwiel.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter