Na eerder Scuderia Ferrari en Red Bull Racing blijft nu ook Jordan Grand Prix (vanaf volgend seizoen Midland F1) het Concorde Agreement trouw na 2007. Ook zij blijven net als de twee eerste teams minstens tot en met 2012 in de Formule 1. Dat heeft de teamleiding vandaag bekend gemaakt. “Bernie Ecclestone heeft een belangrijke rol gespeeld om Midland F1 in de Formule 1 te brengen,” verteld teambaas Colin Kolles. “En vanaf het begin maakte Alex Schnaider (de man die Jordan overkocht) zijn visie openbaar dat hij in de toekomst van de Formule 1 en het Wereldkampioenschap gelooft. We zijn trots en blij om vanaf het begin deel te nemen aan het herschapen van de Formule 1 op lange termijn.”

Wat de zeven andere teams (Renault, McLaren, Williams, B.A.R., Sauber/BMW, Toyota en Minardi) gaan doen blijft nog onduidelijk. Grote motorleveranciers als Mercedes, BMW, Honda en Toyota dreigen met een eigen kampioenschap vanaf 2008 als ze niet meer betrokken geraken bij de organisatie, vooral inzake veiligheid, van de Formule 1. Overigens gaat het gerucht dat Williams zou overgenomen worden door Hyundai, maar dit is voorals nog maar een heel zwak gerucht.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter