Adrian Newey en Team McLaren Mercedes bevestigen een verlenging van hun samenwerking. Ook voor volgend seizoen zal de Amerikaanse ontwerper blijven werken in de fabrieken van Woking. Newey wordt aanzien als een van de allerbeste Technische Directeurs die er momenteel in de paddock rondlopen, al krijgt hij wel serieuze concurrentie van Ross Brawn (Ferrari), Mike Gascogne (Toyota) en niet te vergeten Bob Bell (Renault). “Ik wou oorspronkelijk op rust gaan,” verteld Newey aan de Engelse krant the Telegraph“Ook volgend jaar kan je mij bij McLaren terugvinden.”

Adrian Newey begon in de jaren �80 te werken in de IndyCar Series, tot hij eind jaren �80 naar de Formule 1 kwam bij het team Leyton House. Na een tweetal jaar werd hij gecontacteerd door Frank Williams, en begon daar de succesperiode die Newey zo groot maakte. In zes jaar tijd won hij met Williams vier wereldtitels (1992, 1993, 1996 en 1997). In 1997 werd hij overgenomen door McLaren-Mercedes, waar hij Mika H�kkinen aan de wereldtitel hielp in 1998 en 1999. In 2001 sprak hij van stoppen, maar toen kwam Bobby Rahal (toenmalig teambaas van Jaguar-Ford) met het verhaal dat Newey naar zijn team zou komen. Na wat bijna een juridische strijd werd bleef Newey bij McLaren, en verloor nipt de titel in 2003. Dit seizoen is de wagen die Newey ontwierp de meest competitieve sinds het begin van de Ferrari-dominantie, intussen al vijf jaar geleden.

Adrian Newey blijft nog bij McLaren tot eind volgend seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter