Hoewel Vettel net naast de overwinning greep in Sochi gaat het Ferrari voor de wind. De Italianen leiden in het constructeurskampioenschap en stonden gisteren met beide piloten op het podium. Blijft wel nog de vraag of ze later in het seizoen niet genekt zullen worden door gridstraffen, aangezien ze nu al heel wat power units gebruikt hebben. Een vraag die vooral bij Sebastian Vettel in het verkeerde keelgat schiet.

Een journalist van Gazetta dello Sport bracht het thema tijdens een van de persconferenties van het voorbije weekend toch ter sprake en vroeg het Ferrari-duo naar hun mening. Jullie zijn er toch altijd zo goed om de dingen negatief voor te stellen, vond Kimi Räikkönen. Als Italiaan zou je blij moeten zijn dat we het zo goed doen, vulde WK-leider Vettel aan.

De Duitser was duidelijk niet opgetogen met de niet geheel onterechte vraag van de journalist. Ik ben er zeker van dat heel Italië tevreden is met onze prestatie. U bent volgens mij de enige Italiaan die pessimistisch is. Eigenlijk zou u zich moeten schamen!

Vettel ging nog even door met zijn scherpe, ietwat sarcastische repliek: Misschien moet u de Duitse nationaliteit aanvragen, want normaal gezien zijn het de Duitsers die altijd wel een reden vinden om te klagen. Als u zich niet meer goed voelt in Italië, zal Duitsland u met open armen ontvangen.

De teamleiding van Ferrari liet in Rusland weten dat het zich geen zorgen maakt over het feit dat bepaalde motoronderdelen al drie keer vervangen zijn, terwijl dat eigenlijk maar vier keer per seizoen mag. De renstal heeft namelijk een rotatieplan opgesteld om bepaalde gebruikte onderdelen later in het seizoen opnieuw in te zetten.

Omdat Rusland veel inspanning van de motor vergt, vonden de Italiaanse mecaniciens het verstandiger om nieuwe onderdelen te installeren. Hoe dan ook lijkt het straf mocht Ferrari aan het eind van dit seizoen niet een of andere gridpenalty oplopen door een overmatige wissel van motoronderdelen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!