Sauber krijgt in 2018 niet alleen Honda motoren maar ook de versnellingsbak van het team van McLaren. Nu maakt Sauber nog gebruik van een Ferrari-motor en krijgt het ook de versnellingsbak van de Scuderia.

Sauber bouwt al jaren geen eigen versnellingsbak meer, toen BMW het team in begin 2006 kocht stopt de Zwitsers hiermee. Teambaas Monisha Kaltenborn wil het leveren van de versnellingsbakken door McLaren nog niet bevestigen:
Ik kan daar niets over melden. Details over de transmissie worden nog niet vrijgegeven. Dat komt te zijner tijd. Geen details op dit moment. Het is nog te vroeg.

McLaren voorzag eerder Force India van versnellingsbak en achterwielophanging. Deze samenwerking stopte toen McLaren eind 2014 met Honda in zee ging.

Auto Motor und Sport meld vandaag dat Sauber naast de versnellingsbak de gehele achterkant van de bolide van McLaren krijgt. Dit bericht wil nog niemand bevestigen. Wel is McLaren teambaas Eric Boullier blij met de motorendeal: Met twee teams gaat de ontwikkeling sneller.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.