Op 24 en 25 maart krijgen Neel Jani en Scott Speed de kans om kennis te maken met een Red Bull-Formule 1-wagen. Voor Neel Jani is het niet veel nieuws, gezien hij al enkele tests met een Sauber achter de rug heeft, maar voor de Amerikaan Scott Speed is het de allereerste keer dat hij plaats zal nemen in een heuse Formule 1-bolide. Beide heren krijgen deze test als een soort kennismaking, ze komen volgend seizoen alle twee uit voor hetRed Bull Junior Team in de nieuwe Grand Prix 2-serie. Place to be is het circuit van Montmel� nabij Barcelona. Red Bull heeft 16 coureurs onder contract in verschillende lagere raceklassen, die allemaal wel dromen van de Formule 1. Al die coureurs zijn nauwkeurig geselecteerd door de ogen van een ervaren jury uit het Red Bull Driver Search Programme.

“Nu dat we ons eigen Formule 1-team hebben is het logisch dat we daarvan gebruik maken voor ons Driver Search Programme,” verteld Red Bull-teambaas Christian Horner. “Het programma in Barcelona komende week is een deel van ons ontwikkelingsplan. We gaan de wagen van vorig jaar gebruiken om de motor aan enkele tests te onderwerpen. Daar moeten we niet per se onze vaste coureurs bij betrekken, dus gaan we beroep doen op Scott Speed, die zijn debuut in een Formule 1-wagen zal maken. Aan zijn zijde komt Neel Jani te rijden, die eerder al voor Sauber-Petronas en afgelopen winter voor ons getest heeft. Zij zullen de twee dagen onder zich verdelen.”

Scott Speed kan zijn geluk niet op: “Vorige week kon ik voor het eerst plaatsnemen in een GP2-wagen op het circuit van Paul Richard, en dat was fantastisch. En nu een Formule 1-bolide � er is niets mooiers dan dat.”

“Natuurlijk is Formule 1 het ultieme doel voor mij, en deze test brengt mij weer een stapje dichter bij dat doel,” verteld de jonge Zwitser Neel Jani.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter