Vier maanden nadat de USGP in het water viel omdat bandenleverancier Michelin zijn teams adviseerde niet te racen komt concurrent Goodyear in opspraak, dit maal was een NASCAR race op de Lowe’s Motor Speedway het slachtoffer. De asfaltlaag was onlangs nog vervangen door een nieuwe die volgens hetzelfde procede als die in Indianapolis werd gemaakt.

“Dit is de grootste grap die ik ooit heb meegemaakt. Iedereen is aan het racen, maar weet dat z’n banden zullen springen. Het is wansmakelijk en een schande voor onze sport.” Zei Kevin Harvick nadat hij uitviel.

De situatie werd zelfs zo erg dat Tony Stewart via de radio aan z’n pitcrew liet weten om z’n levensverzekering te vernieuwen. De NASCAR organisatie heeft even gesproken over het aflassen van de race, maar verkoos de teams een bandenspanning op te leggen. Het baanoppervlak van Lowe’s en Indianapolis is zeer glad, en blijkbaar kunnen niet alle bandenfabrikanten dat aan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter