Het is herfst en de winter komt er weer aan. De bladeren vallen van de bomen en de temperaturen dalen. Ook de miljoenen regendruppels dalen neer in ons landje en de wind neemt toe. De warme chocomel wordt weer gedronken en ook de stampotten vinden we weer massaal terug in de Nederlandse keuken. Zuurkool met spekjes, andijvie met spekjes of tuinbonen met spekjes. Spek en bonen dus, maar over deze spek en bonen gaan we het vandaag niet hebben.

Vroeger toen je klein was mocht je wel eens met de grote jongens meedoen. Zo mocht ik toen ik klein was wel eens met de grote jongens voetballen op het veldje. Dan voelde je een grote jongen en dan was je stoer. Je mocht meedoen met de grote jongens, maar die deden altijd net wat minder hun best al jij meedeed. Je deed een beetje mee voor spek en bonen en dat is wat 21 coureurs dit jaar ook ervoeren. Ze deden mee voor spek en bonen, Vettel domineerde en zij konden slechts ver achter Vettel hun ding doen.

Sebastian Vettel was vandaag wederom oppermachtig. Hij behaalde zijn derde overwinning in India waar voor de derde keer een Grand Prix werd verreden. 100% score voor Vettel in het land van komkommer Narain Karthikeyan. Vettel won niet alleen de race vandaag, maar won ook zijn vierde wereldtitel in de Formule 1. De andere rijders reden vandaag voor spek en bonen hun rondjes. Vettel was wederom ongrijpbaar. Toch gaf Vettel aan niet zo van spek en bonen te houden. De Duitser geeft eerder de voorkeur aan donuts zo bleek na afloop van de race op het Buddh International Circuit.

Fernando Alonso reed vandaag echt alleen maar mee voor spek en bonen. De naaste belager van Vettel in het wereldkampioenschap zag zijn race al na enkele honderden meters verpest worden door een botsinkje met Mark Webber. De voorvleugel van Alonso raakte beschadigd en de Spanjaard hield de rest van de dag een siësta in zijn Ferrari. Alonso kruipt puntloos bij Dasha Kapustina in bed, want de man uit Oviedo kwam als elfde over de finish.

En dan Mark Webber. Wat zal die man blij zijn dat hij volgend jaar in een Porsche zit en niet in een falende stier. De problemen bij Red Bull komen altijd op het bordje van Mark Webber terecht. De Australiër werd gezien als enige concurrent van Vettel vandaag in de strijd om de overwinning. Red Bull rekende daar zelf echter vakkundig mee af en Webber kon zijn RB9 parkeren om vervolgens de handschoentjes in de ring te werpen, dit tot grote vreugde van de supporters. Sebastian Vettel gooide vandaag ook zijn handschoentjes naar de toegestroomde toeschouwers. De viervoudig wereldkampioen zal toch even aan zijn teamgenoot wat training moet vragen, aangezien de eerste poging van Vettel tegen het hek eindigde.

Romain Grosjean was gisteren de grote verliezer en leek vandaag voor spek en bonen mee te gaan doen, maar niets is minder waar. De Fransman reed een puike race en vocht zich vanaf de zeventiende startplek naar een treetje op het podium. De Lotus rijder versloeg wederom zijn teamgenoot Raikkonen en eindigde op een derde plek. Samen met Nico Rosberg had Grosjean de eer om de wereldkampioen van 2013 op de schouders te nemen.

Mercedes deed vandaag goede zaken in de strijd om de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Nico Rosberg eindigde als tweede terwijl teamgenoot Hamilton als zesde over de eindstreep kwam. De ‘Zilverpijlen’ passeren door de vandaag behaalde resultaten Ferrari in het kampioenschap. Felipe Massa piste net naast het potje met zijn vierde plek, maar haalt daarmee nog wel belangrijke punten binnen voor Ferrari.

De mannen van Force India beleefden vandaag een leuke en goede thuisrace. De mannen van Mallya hadden het de laatste races lastig, maar eindigde vandaag allebei in de punten. Paul di Resta eindigde als achtste voor teamgenoot Adrian Sutil die op een negende plek binnenkwam. Force India kan deze punten goed gebruiken, want het wil Sauber graag voorblijven in het constructeurskampioenschap.

Sergio Perez pakte vandaag ook belangrijke punten voor zijn team. Beide Force India rijders eindigde in de punten en azen op de vijfde plek van McLaren in het teamklassement. Perez reed vandaag een goede race en bekroonde dat met een evenaring van het beste seizoensresultaat voor McLaren. Plek vijf. Voor Perez komt deze prestatie op een wel heel lekker moment. De Mexicaan moet vechten voor zijn plaatsje bij het team, maar liet vandaag zien lekker te kunnen racen.

Nico Hulkenberg is een van de rijders die gelinkt wordt aan McLaren, maar juist vandaag zat het Hulkenberg een beetje tegen. De Duitser leek op weg naar een hernieuwde puntenfinish, maar problemen met de Sauber gooide roet in de tuinbonen met spek. Teamgenoot Esteban Gutierrez kon zijn goede resultaat uit Japan niet herhalen. De Mexicaan van Sauber eindigde als vijftiende achter Jenson Button.

In de garage van Caterham zal de teleurstelling groot zijn. Giedo van der Garde moest al vroeg in de race opgeven doordat wederom die verdomde Chilton, zoals Giedo zelf riep over de radio, tegen hem aanreed. Het andere ijzer in het vuur van Caterham haalde de finish ook niet. Charles Pic moest in India net als Giedo van der Garde zijn auto in de pitbox parkeren.

Daar waar beiden Caterhams de eindstreep niet haalden, reden Chilton en Bianchi van Marussia hun auto wel naar huis. Ze kwamen gebroederlijk als zeventiende en achttiende over de finish op twee ronden achterstand. Chilton eindigde voor Bianchi.

Goed. De belangrijkste strijd is nu gestreden. Sebastian Vettel heeft de titel voor rijders gewonnen en zijn team Red Bull Racing heeft de constructeurstitel gewonnen. Er zijn nog drie races te rijden, maar die zullen gereden worden voor spek en bonen, want de hoofdprijzen zijn al vergeven. De vraag is nu wie er achter Vettel en Red Bull Racing er met de tweede plaatsen aan de haal zullen gaan.